Over mij

Hallo,

Ik heet Bert Kwakkel, woon in Dronten en ben een enthousiaste hobbyfotograaf, ooit begonnen met een Olympus OM-10 analoge spiegelreflexcamera en nu alweer heel wat jaren digitaal met een Nikon D750 en Nikon D500.

Ik ben in 1952 in Amsterdam geboren en opgegroeid en heb er tot mijn 46ste gewoond en gewerkt. Vanwege verandering van werk zijn we uit Amsterdam vertrokken….nooit zelfs maar gedacht dat ik ooit Mokum zou kunnen verlaten😄  Door die verhuizing heb ik wel een heel ander beeld van Nederland gekregen en heb ik de prachtige natuur ontdekt.

Namibië

Van 2008 t/m 2013 zijn Carla, mijn inmiddels overleden vrouw, en ik intensief betrokken geweest bij een hulpverleningsproject voor kinderen in een sloppenwijk in Rehoboth, Namibië. In die jaren vloog ik drie/vier keer per jaar die kant op voor korte of langere periodes om het project, en dan vooral de zakelijke kant en de contacten met de overheid, ter plaatse te helpen opbouwen. Uiteindelijk hebben we daar in 2012/2013 ook een jaar gewoond. Ik heb er mijn oude fotografie-hobby weer opgepakt om het project en de kinderen, maar zeker ook de prachtige natuur vast te leggen.

Namibië zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben, niet alleen om de prachtige natuur, maar vooral ook om de lieve mensen die we daar helaas achter hebben moeten laten. Onze terugkeer naar Nederland was niet bepaald vrijwillig, zal ik maar zeggen. Niet alles in het leven loopt nou eenmaal zoals je dat vooraf had bedacht.

Dankbaar

Ik ben een ontzettend bevoorrecht mens, dat ik mijn tijd mag besteden aan mijn hobby. Ik woon in een gedeelte van de wereld waar we goede pensioenregelingen hebben. Nederland is een welvarend land waar we in vrede en vrijheid mogen wonen. Als ik terugdenk aan mijn tijd in Namibië, waar we aan de rand van een grote sloppenwijk woonden, dan is mijn chaletje een paleis en ben ik met mijn pensioentje een miljonair vergeleken met de omstandigheden van de mensen daar en in het grootste deel van deze wereld.

Waar ik ook erg dankbaar voor ben is dat ik in mijn leven door alle ups en downs heen heb mogen ervaren dat God heel dicht bij je wil zijn en je door alle toestanden en onbegrijpelijke dingen heen wil leiden. Hij leidt je niet alleen, maar gaat er samen met je doorheen. Zonder mijn geloof zou ik niet zijn waar ik nu ben. Soms gebeuren er dingen in je leven waar je geen bal van snapt, maar één ding staat voor mij vast……Hij laat me nooit vallen en zal er altijd voor me zijn. Hij is het anker in mijn leven geworden en dat wil ik nooit meer kwijt.

Hartelijke groet, Bert