Over mij

 

Hallo,

Ik heet Bert Kwakkel en ben een enthousiaste hobbyfotograaf, ooit begonnen met een Olympus OM-10 analoge spiegelreflexcamera en nu alweer heel wat jaren digitaal met een Nikon D750 en Nikon D500.

Ik ben in 1952 in Amsterdam geboren en opgegroeid en heb er het grootste deel van mijn leven ook gewoond. Vanwege mijn werk zijn we in 2001 uit Amsterdam vertrokken….nooit zelfs maar gedacht dat ik ooit Mokum zou kunnen verlaten😄  Door die verhuizing naar Dronten heb ik wel een heel ander Nederland leren kennen met prachtige natuur. Ik ben getrouwd met Carla en we hebben twee zoons, een dochter, een lieve schoondochter en een kleinzoon.

Herstart

Van 2008 t/m 2013 zijn Carla en ik intensief betrokken geweest bij een hulpverleningsproject voor kinderen in een sloppenwijk in Rehoboth, Namibië. In die jaren vloog ik drie/vier keer per jaar die kant op voor korte of langere periodes om het project, en dan vooral de zakelijke kant en de contacten met de overheid, ter plaatse te helpen opbouwen. Uiteindelijk hebben we daar in 2012/2013 ook een jaar gewoond. Ik heb er mijn oude fotografie-hobby weer opgepakt om het project en de kinderen, maar zeker ook de prachtige natuur vast te leggen.

Namibië zal altijd een speciale plek in ons hart hebben, niet alleen om de prachtige natuur, maar vooral ook om de lieve mensen die we daar helaas achter hebben moeten laten. Onze terugkeer naar Nederland was niet bepaald vrijwillig, zal ik maar zeggen. Niet alles in het leven loopt nou eenmaal zoals je dat vooraf had bedacht.

Waarom fotografie

Op 1 oktober 2014 was ik betrokken in een ernstig verkeersongeval en heb daar hersenletsel aan over gehouden, waardoor ik o.a. constante hoofdpijn, tinnitus en chronische vermoeidheid heb. In drukte raak ik snel overprikkeld en dat uit zich o.a. in enorme toename van mijn hoofdpijn, stotteren en driftig reageren.

Omdat ik niet meer actief ben in het arbeidsproces, heb ik alle tijd om met mijn fotografie-hobby bezig te zijn. Het onderwerp van mijn foto’s is hoofdzakelijk te vinden in de natuur en dat gaat van macro en dieren tot landschappen.

Waar ik vroeger genoot van zoveel mogelijk mensen om me heen, vind ik het nu heerlijk om in mijn eentje te wandelen, gewoon lekker rustig in de natuur. Wat is het dan geweldig dat ik dat kan combineren met mijn fotografie-hobby. Doordat we wonen aan de rand van Dronten, hoef ik ook niet altijd ver om te kunnen fotograferen. De onderwerpen vind ik in onze “achtertuin” ook voldoende. Door op deze manier bezig te zijn kan ik me ontspannen en de pijn even de pijn laten.

Dankbaar

Ik ben een ontzettend bevoorrecht mens, dat ik mijn tijd mag besteden aan mijn hobby. We wonen in een gedeelte van de wereld waar voorzieningen zijn voor mensen die arbeidsongeschikt zijn en waar we goede pensioenregelingen hebben. Nederland is een welvarend land waar we in vrede en vrijheid mogen wonen. Als ik terugdenk aan onze tijd in Namibië, waar we aan de rand van een grote sloppenwijk woonden, dan is ons chaletje een paleis en zijn we met ons pensioentje miljonairs vergeleken met de omstandigheden van de mensen daar en in het grootste deel van deze wereld.

Waar ik ook erg dankbaar voor ben is dat ik in mijn leven door alle ups en downs heen heb mogen ervaren dat God heel dicht bij je wil zijn en je door alle toestanden en onbegrijpelijke dingen heen wil leiden. Hij leidt je niet alleen, maar gaat er samen met je doorheen. Zonder mijn geloof zou ik niet zijn waar ik nu ben. Soms gebeuren er dingen in je leven waar je geen bal van snapt, maar één ding staat voor mij vast……Hij laat me nooit vallen en zal er altijd voor me zijn. Hij is het anker in mijn leven geworden en dat wil ik nooit meer kwijt.

Hartelijke groet, Bert

Macrofotografie is op het ogenblijk mijn favoriete bezigheid.