Over mij

Hallo,

Ik ben Bert Kwakkel en een enthousiaste fotograaf, vroeger met een analoge camera en nu alweer heel wat jaren met een digitale spiegelreflexcamera, een Nikon D500.

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam en heb daar het grootste deel van mijn leven ook gewoond. Ik ben getrouwd met Carla en we hebben twee zoons, een dochter, een lieve schoondochter en een kleinzoon.

Omdat ik niet meer actief ben in het arbeidsproces, heb ik alle tijd om met mijn hobby bezig te zijn. Het onderwerp van mijn foto’s is hoofdzakelijk de natuur en dat gaat van macro en dieren tot landschappen.

Waarom fotografie

Op 1 oktober 2014 was ik betrokken in een ernstig verkeersongeval en heb daar hersenletsel aan over gehouden, waardoor ik o.a. chronische hoofdpijn en vermoeidheid heb. In drukte raak ik snel overprikkeld en dat uit zich o.a. in enorme toename van mijn hoofdpijn, stotteren en driftig reageren. Ik vind het heerlijk om te wandelen, met zo weinig mogelijk mensen om me heen, gewoon lekker in de natuur. Wat is er niet leuker dan dit te combineren met mijn fotografie-hobby. Doordat we in een chaletje op een recreatieterrein wonen aan de rand van Dronten, hoef ik ook niet altijd ver om te kunnen fotograferen. De onderwerpen vind ik in onze “achtertuin” ook voldoende. Door op deze manier bezig te zijn kan ik me ontspannen en de pijn even de pijn laten.

Herstart

Van 2008 t/m 2013 zijn Carla, mijn vrouw, en ik intensief betrokken geweest bij een hulpverleningsproject voor kinderen die verblijven in een sloppenwijk in Namibië. In die tijd vloog ik een aantal keer per jaar die kant op voor korte of langere periodes en uiteindelijk hebben we daar zelf ook een jaar gewoond. Daar heb ik ook mijn oude fotografie-hobby weer opgepakt. Nu geen foto’s meer van Amsterdam, maar natuurfoto’s. Namibië zal altijd een speciale plek in ons hart houden, niet alleen om de prachtige natuur, maar vooral ook om de lieve mensen die we daar hebben achtergelaten.

Dankbaar

Ik ben een ontzettend bevoorrecht mens, dat ik mijn tijd mag besteden aan mijn hobby. We wonen in een gedeelte van de wereld waar voorzieningen zijn voor mensen die arbeidsongeschikt zijn en waar we goede pensioenregelingen hebben. Als ik terugdenk aan onze tijd in Namibië, waar we aan de rand van een grote sloppenwijk woonden, dan is ons chaletje een paleis en zijn we met onze financiën miljonairs vergeleken met de omstandigheden van de mensen daar en in het grootste deel van deze wereld.

Hartelijke groet, Bert

In deze plaats hebben we gewoond….Rehoboth, Namibië.